Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Συνάντηση με τον Υποδιοικητή της 5ης ΥΠΕ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ & ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ κ. Γρηγόρη Δασταυρίδη


Με τον Υποδιοικητή της 5ης ΥΠΕ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ & ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ κ. Γρηγόρη Δασταυρίδη συναντήθηκε την Τρίτη 13 Μαίου ο υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας του συνδυασμού "ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ - Ανοιχτή Αλληλέγγυα Παρέμβαση κ. Νίκος Πουτσιάκας συνοδευόμενος από την υποψήφια Ευρωβουλευτή κ. Αθηνά Αντύπα – Ρακατσάνη. Ο κ. Πουτσιάκας ενημερώθηκε αναλυτικά για τη λειτουργία των νοσοκομείων και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν υποστηρίζοντας πως είναι απαραίτητη όσο ποτέ άλλοτε η στήριξη της Δημόσιας Υγείας καθώς οι κυβερνητικές επιλογές, ευθύνονται για τη συρρίκνωση των δημόσιων δαπανών στην υγεία, γεγονός που αποτυπώνεται και στην κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομεία της περιφέρειας. Καθημερινά τόσο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό όσο και οι πολίτες έρχονται αντιμέτωποι με σοβαρές ελλείψεις σε υλικά και φάρμακα. 

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης μίλησε με τα καλύτερα λόγια για το προσωπικό των ιδρυμάτων που υπερβάλει εαυτό καθημερινά προκειμένου να φέρει το δύσκολο έργο του σε πέρας παρά τις σοβαρές μειώσεις που έχει υποστεί το τελευταίο διάστημα. 
Η Οκολογική Θεσσαλία υποστηρίζει πως η έμφαση για την προστασία της υγείας των Θεσσαλών πολιτών πρέπει να είναι στην πρόληψη και στην παροχή πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Τα κοινωνικά ιατρεία – φαρμακεία είναι σημαντικές και απόλυτα χρήσιμες δομές στο περιβάλλον της κρίσης και μπορούν να δώσουν την κατεύθυνση για ένα μελλοντικά καλύτερο σύστημα υγείας αλλά πρέπει να είναι συμπληρωματικές ενός σχεδίου για την υγεία. 
Ιδιαίτερη βαρύτητα πρέπει να δοθεί σύμφωνα με τον κ. Πουτσιάκα από την περιφέρεια στην μελέτη των παραγόντων που επηρεάζουν πλέον την υγεία των Θεσσαλών πολιτών καθώς και σε ένα σχέδιο για τη βελτίωση της, με έμφαση στην πρόληψη, την αλλαγή συνηθειών καθώς και τη βελτίωση των περιβαλλοντικών παραγόντων που σχετίζονται με την υγεία. 
Ως Οικολογική Θεσσαλία δίνουμε έμφαση τονίζει, σε υπηρεσίες που συμβάλλουν στην κοινωνική αλληλεγγύη προς ευάλωτες ομάδες πληθυσμού καθώς και στη χρήση της τηλεϊατρικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου