Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Σειρά επαφών με αγροτικούς φορείς είχε ο Νίκος Πουτσιάκας

Σειρά επαφών με αγροτικούς φορείς είχε την Τρίτη 13 Μαίου ο υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Νίκος Πουτσιάκας προκειμένου να ενημερωθεί διεξοδικά για τα προβλήματα των αγροτών Θεσσαλών. Ο κ. Πουτσιάκας επισκέφθηκε αρχικά τα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ στη Λάρισα όπου συνομίλησε με το Διευθυντή κ. Θανάση Βαλιώτη σχετικά με την πορεία των πληρωμών, οι οποίες πρέπει να είναι όπως τόνισε άμεσες και δίκαιες για τους αγρότες. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τον κ. Βαλιώτη στο γεγονός πως θα πρέπει από κοινού να αναπτυχθούν μηχανισμοί ευαισθητοποίησης του αγροτικού κόσμου, προκειμένου να υποβάλλουν έγκαιρα τις δηλώσεις τους καθώς η καθυστέρηση που παρατηρείτε είναι τεράστια. 
Ο κ. Πουτσιάκας επισκέφθηκε ακόμη τη Δ/νση Υδάτων της αποκεντρωμένης διοίκησης περιφέρειας Θεσσαλίας, όπου ενημερώθηκε από τον προϊστάμενο για όλα τα θέματα της διαχείρισης των υδάτινων πόρων της Θεσσαλίας και αναδείχθηκαν τα διάφορα προβλήματα που υπάρχουν εδώ και αρκετά χρόνια, με την ανεξέλεγκτη χρήση των υδάτων και το πρόβλημα της υπεράντλησης.
Επόμενος σταθμός οι υπηρεσίες αγροτικής ανάπτυξης της περιφέρειας όπου συζήτησε με στελέχη της και το προσωπικό της, ενώ ενημερώθηκε ακόμη στο πλαίσιο επίσκεψης στον ΕΛΓΑ από τον πρόεδρο κ. Θανάση Λιόντο για τις καταστροφές που υπέστηκαν οι καλλιέργειες της περιοχής και τις αποζημιώσεις που θα δοθούν στον αγροτικό κόσμο, με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ να επισημαίνει πως είναι δίπλα στον αγρότη και όχι απέναντι.  
Η Οικολογική Θεσσαλία θεωρεί πως τα προβλήματα του αγροτικού πληθυσμού βρίσκονται στην πρώτη προτεραιότητα., διότι αποτελεί πεποίθησή της πως η υπεράσπιση της πρωτογενούς παραγωγής η αναδιάρθρωση των καλλιεργειών και η υιοθέτηση ενός νέου βιώσιμου μοντέλου παραγωγής μπορεί ν’ αποτελέσει αποφασιστικό παράγοντα εξόδου της χώρας μας από την οικονομική κρίση την οποία βιώνει. 
Το περιβάλλον, σύμφωνα με τον υποψήφιο περιφερειάρχη, είναι το βασικότερο κεφάλαιο το οποίο και πρέπει να προστατέψουμε σαν κόρη οφθαλμού. Κύριος σύμμαχος για την αντιμετώπιση της κρίσης, η γεωργία και οι γεωργοί, οι οποίοι ως θεματοφύλακες της υπαίθρου, καλούνται να διαφυλάξουν μια σχέση αυθύπαρκτη, όσο η ίδια η ζωή. 
Η κίνηση Οικολογική Θεσσαλία, βλέπει λοιπόν τη γεωργία όχι ως πρόβλημα για το περιβάλλον, αλλά ως λύση για την ενίσχυση του φυσικού κεφαλαίου με ήπιες μεθόδους, με έμφαση στην βιολογική γεωργία και τη στήριξη των τοπικών ποικιλιών και προϊόντων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου