Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Επίσκεψη στο Ίδρυμα ΣΤΕΓΗ - Ειδικής Αγωγής παιδιών ΑΜΕΑ στην Πύλη Τρικάλων

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης της κίνησης «Οικολογική Θεσσαλία - Ανοικτή Αλληλέγγυα Παρέμβαση», Νίκος Πουτσιάκας με τον υποψήφιο  Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων Γιώργο Λεπενιώτη επισκέφτηκαν την Πέμπτη 8 Μαΐου 2014 το Ίδρυμα ΣΤΕΓΗ - Ειδικής Αγωγής παιδιών ΑΜΕΑ στην Πύλη Τρικάλων.
Οι δυο υποψήφιοι, εντυπωσιάστηκαν από την παρουσίαση των τμημάτων , (που έκανε η Διευθύντρια Κα Αθανασίου), της πρότυπης για τα Τρίκαλα κοινωνικής δομής, η οποία λειτουργεί χωρίς επίσημη βοήθεια, βασιζόμενη στην αφοσίωση  των στελεχών της και στο πείσμα των εθελοντών και ιδιωτών υποστηρικτών της. Το έργο που επιτελούν, τόσο τα στελέχη, αλλά κυρίως οι ωφελούμενοι, είναι πραγματικά σημαντικότατης σημασίας, συμβάλλοντας  στην ομαλή ένταξη ενηλίκων που αντιμετωπίζουν προβλήματα και ενισχύοντας τη συμμετοχή τους σε κοινωνικές δραστηριότητες έξω από αποκλεισμούς και περιθωριοποιήσεις. 
Από όσα αναφέρθηκαν κατά τη συνάντηση, προκύπτει το συμπέρασμα ότι η Διοίκηση της δομής και ιδιαίτερα ο πρόεδρός της Κος Αργυρούσης, καταβάλλουν προσπάθειες πέραν των δυνάμεών τους με τεράστιο προσωπικό κόστος και αυτό πρέπει να αναγνωριστεί και να επιβραβευθεί.
Από την πλευρά της «Οικολογικής Θεσσαλίας» δόθηκε η διαβεβαίωση, στη διεύθυνση του Ιδρύματος, που αποτελεί σύμβολο για την κοινωνική πολιτική για την ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων, ότι θα παρασχεθεί αμέριστη συμπαράσταση στο έργο τους και θα προωθηθεί, από την κίνηση, το θέμα της στήριξης της εν λόγω δομής από πόρους του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (Ε.Κ.Τ) του νέου Π.Ε.Π Θεσσαλίας.
Οι δομές για άτομα με αναπηρία, πρέπει να στηριχθούν περισσότερο από ποτέ και να αναπτυχθούν γύρω από αυτές δράσεις κοινωνικής επιχειρηματικότητας, οι οποίες και κοινωνικό έργο προσφέρουν και θέσεις απασχόλησης μπορούν να δημιουργήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου