Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Περιοδεία στο Δήμο Σοφάδων πραγματοποίησε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Νίκος Πουτσιάκας

Περιοδεία στο Δήμο Σοφάδων πραγματοποίησε την Κυριακή 11 Μαίου ο υποψήφιος περιφερειάρχης Νίκος Πουτσιάκας, συνοδευόμενος από την υποψήφια περιφερειακή σύμβουλο Χριστίνα Αθαναηλίδου, όπου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με κατοίκους των Σοφάδων και της Ματαράγκας και να αφουγκραστεί από κοντά τα προβλήματα της καθημερινότητας τους. Η υποδοχή των κατοίκων ήταν ιδιαιτέρως θερμή σε όλες της περιοχές. 
Ο υποψήφιος περιφερειάρχης επισκέφθηκε επίσης και τους οικισμούς των ROMA συνομιλώντας με τους κατοίκους, με τους οποίους άλλωστε είναι παλιός γνώριμος μιας και έχει μια πολύχρονη εμπειρία στη φιλοσοφία τους. 
Η Οικολογική Θεσσαλία στηρίζοντας την εν λόγω ομάδα πληθυσμού η οποία έχει συμβάλλει με καθοριστικό τρόπο στη διαμόρφωση της νεοελληνικής κοινωνίας υποστηρίζει μια σειρά δράσεων. Για τη στέγαση η περιφερειακή αρχή σε συνεργασία με τους Δήμους θα αναλάβει την αναζήτηση και τη χωροθέτηση των περιοχών δόμησης, τη διευθέτηση των πολεοδομικών θεμάτων και τη χρηματοδότηση έργων υποδομής. Για την εκπαίδευση προβλέπεται ένα ειδικό γραφείο της περιφέρειας να αναλάβει να συνεργαστεί με τις υπάρχουσες δομές υποστήριξης για τη μείωση των σχολικών διαρροών ώστε αυτές να οδηγηθούν στην εξάλειψη.
Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται από την Οικολογική Θεσσαλία στον τομέα της κοινωνικής οικονομίας και κοινωνικής επιχειρηματικότητας, καθώς και στη στήριξη του εμπορίου ενώ βασικό μέλημα του κ. Πουτσιάκα είναι τόσο το θέμα της πρόληψης υγείας παράλληλα με το έργο των ιατροκοινωνικών κέντρων όσο και αυτό της αστικο-δημοτικής τακτοποίησης καθώς και της πληροφόρησης και ευαισθητοποίησης για την άρση των εκατέρωθεν προκαταλήψεων και στερεότυπων. 
Μέλημα του υποψήφιου περιφερειάρχη είναι η υποστήριξη της ένταξης των τσιγγάνων - ρομά στις τοπικές κοινωνίες. Βασικό μέσο πρέπει να αποτελέσει η ουσιαστική αξιοποίηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων και των χρηματοδοτήσεων που προβλέπονται, με τη δημιουργία του κατάλληλου μηχανισμού, για την εφαρμογή των απαιτούμενων δράσεων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου