Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Απόσυρση τώρα του «περιβαλλοντοκτόνου» νομοσχεδίου για τον αιγιαλό και την παραλία

Στην κορύφωση της προεκλογικής περιόδου, η κυβέρνηση επέλεξε να φέρει για συζήτηση στη Βουλή το ψευδεπίγραφο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών “Οριοθέτηση, διαχείριση και προστασία αιγιαλού και παραλίας” (τροποποίηση του ισχύοντος Ν. 2971/2001). Και είναι ψευδεπίγραφο, αφού μόνο την προστασία του αιγιαλού και της παραλίας δεν διασφαλίζει, καθώς με αυτό αίρονται όλοι οι περιορισμοί για την επιχειρηματική εκμετάλλευσή τους (όπως το μέγιστο μήκος 500μ που μπορούσαν να καταλαμβάνουν οι επιχειρήσεις), αλλά και οι ελάχιστες εγγυήσεις για την απρόσκοπτη πρόσβαση των πολιτών στις παραλίες (όπως η υποχρεωτική ζώνη 100μ ελεύθερης πρόσβασης στη θάλασσα).
Η «Οικολογική Θεσσαλία – Ανοικτή Αλληλέγγυα Παρέμβαση» διατρανώνει την αντίθεσή της στο επιχειρούμενο περιβαλλοντικό, κοινωνικό και οικονομικό έγκλημα κατά του ελληνικού λαού, διατυπώνει σε όλους τους τόνους την βασική αρχή πως οι παραλίες είναι κοινωνικό αγαθό και όχι αντικείμενο εμπορικής εκμετάλλευσης προς όφελος ολίγων και εις βάρος των πολλών, ενώ η ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στις παραλίες αποτελεί θεμελιώδες δικαίωμα, το οποίο πρέπει να προστατεύεται από την πολιτεία.
Για τους παραπάνω λόγους, ζητάμε να αποσυρθεί άμεσα το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών για την “Οριοθέτηση, διαχείριση και προστασία αιγιαλού και παραλίας”, για να μη φτάσει η ελληνική οικογένεια, προκειμένου να κάνει τα μπάνια της, να πληρώνει εισιτήριο σε πάσης φύσεως επιχείρηση (ξενοδοχεία, εστιατόρια, μπαρ, επιχειρήσεις θαλάσσιων σπορ, κ.α.).
Να μπει τέρμα στις μνημονιακές βαρβαρότητες. Αποκατάσταση όλων των αδικιών που επέβαλλε η εφαρμογή της δανειακής σύμβασης και επαναφορά όλων των δημοσίων αγαθών και υπηρεσιών ΤΩΡΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου