Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ν. Τρικάλων κ. Γιαγιάκο

Το Επιμελητήριο Τρικάλων επισκέφτηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης της κίνησης «Οικολογική Θεσσαλία Ανοικτή Αλληλέγγυα Παρέμβαση», Νίκος Πουτσιάκας με τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων Γιώργο Λεπενιώτη και συναντήθηκαν με τον πρόεδρο κ. Γιαγιάκο και μέλη του Δ.Σ. Είχαν μαζί τους  μια γόνιμη συνομιλία για τη συμβολή του Επιμελητηρίου τόσο στην τοπική περιφερειακή ανάπτυξη όσο και στην στήριξη του μεγάλου ρεύματος παλιννόστησης των νέων από τα μεγάλα αστικά κέντρα προς την περιφέρεια ως αποτέλεσμα της μεγάλης κοινωνικής κρίσης.
Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσαν οι οικολογικές απόψεις του προέδρου του επιμελητηρίου και η προσπάθεια που έχει γίνει προς την κατεύθυνση ενεργοποίησης  πράσινων μορφών ανάπτυξης στη περιοχή με πιλοτικές δράσεις προς αυτή την κατεύθυνση.
Και από τις δυο πλευρές υπήρξε ταύτιση απόψεων όσον αφορά το θέμα της προώθησης της επιχειρηματικότητας μέσα από κανόνες που διασφαλίζουν ένα θετικό περιβαλλοντικό και κοινωνικό αποτύπωμα.
Σύμπτωση απόψεων υπήρξε και στο ζήτημα της αναγκαιότητας διατήρησης και ενίσχυσης των επιμελητηρίων που αποτελούν έναν αναγκαίο και δημιουργικό θεσμό για την εύρυθμη λειτουργία της οικονομικής δραστηριότητας σε πείσμα ακραίων φιλελεύθερων απόψεων που εκφράστηκαν και σήμερα για ακόμη μια φορά από εκπροσώπους μεγάλων ομίλων  που αρνούνται τους κανόνες και επιζητούν συνθήκες ανάλογες με αυτές που επικρατούν στη ζούγκλα.
Η Οικολογική Θεσσαλία πιστεύει στον συνεργατισμό και στους κανόνες στη δίκαιη ανακατανομή του παραγόμενου πλούτου και στη βιώσιμη ευημερία και αυτές τις ιδέες θα προωθήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου