Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Επισκέψεις στα Δημαρχεία Πύλης και Καλαμπάκας

Για τα προβλήματα της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Πύλης, είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί στο πλαίσιο της περιοδείας του στην περιφερειακή ενότητα Τρικάλων, ο υποψήφιος περιφερειάρχης κ. Νίκος Πουτσιάκας. Ο κ. Πουτσιάκας που συνοδευότανε από τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Γιώργο Λεπενιώτη είχε μια γόνιμη συνάντηση στο Δημαρχείο της περιοχής με το Δήμαρχο κ. Κώστα Κουφογάζο, που περιλάμβανε μεταξύ άλλων τα προγράμματα ΟΠΑΑΧ, LEADER και Πίνδος που αποτελούν αναπτυξιακά εργαλεία ώστε να δημιουργηθούν στην ευρύτερη περιοχή, εκείνες οι προϋποθέσεις που η περιφέρεια έχει ανάγκη, με το Δήμαρχο να υποστηρίζει πως τα εν λόγω προγράμματα δεν προχώρησαν όπως θα έπρεπε, λόγω Αθηνοκεντρικών συμφερόντων. 
Στο επίκεντρο και οι μειωμένοι κατά πολύ πόροι της αυτοδιοίκησης, που έχουν φέρει τους Δήμους σε οριακό σημείο δημιουργώντας προβλήματα στις πληρωμές των εργαζομένων. Ο κ. Πουτσιάκας ενημερώθηκε και για το κοινωνικό έργο του Δήμου Πύλης, τονίζοντας πως η Οικολογική Θεσσαλία θα είναι στο πλευρό του δήμου προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα το έργο του. Η κοινωνική οικολογία άλλωστε είναι στο επίκεντρο της κίνησης καθώς στόχος της είναι να δημιουργηθούν κοινωνικές επιχειρήσεις που θα δώσουν διέξοδο στους νέους ανθρώπους.
Επόμενος σταθμός του κ. Πουτσιάκα το Δημαρχείο Καλαμπάκας όπου ενημερώθηκε από το Δήμαρχο κ. Δημήτρη Σακελλαρίου για τα σοβαρά προβλήματα του δήμου που είναι εξαιρετικά μεγάλος με τεράστιες αποστάσεις. Ο υποψήφιος περιφερειάρχης τόνισε πως θα στηριχθούν οι φορείς του τουρισμού μακριά από κόντρες, έτσι ώστε να αναπτυχθεί η περιοχή μέσα από ένα βιώσιμο μοντέλο τοπικής ανάπτυξης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου