Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΤΕΙ Θεσσαλίας κ. Παναγιώτη Γούλα

Με τον πρόεδρο του ΤΕΙ Θεσσαλίας κ. Παναγιώτη Γούλα, τους αναπληρωτές προέδρους κ.κ. Χρυσάφη Χαρτώνα και Ευστάθιο Βελισσαρίου, καθώς και διευθυντές τμημάτων, συναντήθηκε την Παρασκευή ο υποψήφιος περιφερειάρχης της κίνησης «ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ – Ανοικτή Αλληλέγγυα Παρέμβαση» Νίκος Πουτσιάκας, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Λάρισας και καθηγητή του ιδρύματος Νίκο Σαμαρά, την υποψήφια Ευρωβουλευτή Αθηνά Αντύπα – Ρακατσάνη, καθώς και υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους της παράταξής του. 
Η συνάντηση έγινε σε ζεστό κλίμα, ενώ ο πρόεδρος του ιδρύματος ενημέρωσε για τα τμήματα και τις υποδομές του ΤΕΙ Θεσσαλίας, που αυτή τη στιγμή, φιλοξενεί 21.000 φοιτητές, καθώς και  για τον άριστο και σύγχρονο εξοπλισμό του, που του δίνει τη δυνατότητα να προσφέρει υπηρεσίες τόσο στην Περιφέρεια όσο και στους Δήμους, ενισχύοντας έτσι την εξωστρέφειά του. Ο κ. Γούλας αναφέρθηκε στην οικολογική φιλοσοφία από την οποία διέπονται εκπαιδευτικές και ερευνητικές δραστηριότητες του ΤΕΙ, όπως είναι το πρότυπο αγρόκτημα, όπου εκπαιδεύονται οι φοιτητές της φυτικής και ζωικής παραγωγής, καθώς και η προγραμματιζόμενη δημιουργία κέντρου περίθαλψης άγριας πανίδας. Αναφορά έγινε από τον κ. Γούλα στην ανάγκη κατασκευής ποδηλατοδρόμου από το κέντρο της Λάρισας ως το ΤΕΙ, καθώς και της δημιουργίας ενός κέντρου ψυχαγωγίας των φοιτητών στην πόλη.
Το ενδιαφέρον του κ. Πουτσιάκα εστιάστηκε στα προβλήματα λειτουργίας λόγω έλλειψης χρηματοδότησης για πρόσληψη έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού και σε μια σειρά έργων, που πρέπει να γίνουν, κυρίως στο ύψος της διασταύρωσης του ΤΕΙ, με την περιφερειακή οδό Τρικάλων, καθώς τα τροχαία ατυχήματα είναι δυστυχώς συχνά, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή των φοιτητών. Η κατασκευή μιας πεζογέφυρας, μια υπόγεια διάβαση ή η διαπλάτυνση του δρόμου θα έλυναν οριστικά το πρόβλημα. Ο υποψήφιος περιφερειάρχης εξήρε το ρόλο και την αξιόλογη συμβολή του ιδρύματος, τονίζοντας πως θα πρέπει να δοθούν κίνητρα έτσι ώστε να μπορεί να λειτουργεί και να προσφέρει τις εκπαιδευτικές και ερευνητικές του υπηρεσίες στην τοπική κοινωνία. Παράλληλα δεσμεύτηκε πως η συνεργασία με τη διοίκηση του ΤΕΙ Θεσσαλίας θα είναι συνεχής και ουσιαστική ώστε να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία και μελλοντική του ανάπτυξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου