Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Συνάντηση με τη δήμαρχο του Ρήγα Φεραίου κα Ελένη Λαΐτσιου

Το Δήμο Ρήγα Φεραίου επισκέφθηκε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας Νίκος Πουτσιάκας, όπου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με πολίτες και τη δήμαρχο της περιοχής Ελένη Λαΐτσιου. Η Δήμαρχος, με την οποία ο κ. Πουτσιάκας έχει και κοινή καταγωγή, τον ενημέρωσε για όλα τα ζητήματα που αφορούν τον δήμο, κάνοντας μια εκτενή αναφορά στο έργο της Κάρλας και το πρόβλημα του Δήμου αναφορικά με το θέμα των υδατικών πόρων και τις δυσκολίες που υπάρχουν στη διαχείριση τους, κυρίως λόγω προσκομμάτων που προκύπτουν από ιεραρχικές σχέσεις στην αυτοδιοίκηση και την κεντρική διοίκηση. 
Κοινή ήτανε η διαπίστωση ότι το έργο της Κάρλας, παρότι είναι ένα από τα σημαντικότερα έργα σε όλη τη Θεσσαλία, παρουσιάζει πολλές αστοχίες και πραγματοποιείται σε ένα θνησιγενές περιβάλλον. Αυτό πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα και να αποκατασταθούν οι αστοχίες του έργου, ώστε να μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά, προς όφελος των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.
Ο κ. Πουτσιάκας έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στο ζήτημα της αξιοποίησης της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς αφού στο Δήμο υπάρχει ανεκμετάλλευτος ο τεράστιος πλούτος της πνευματικής κληρονομιάς του Ρήγα Βελεστινλή του Θεταλλού. Σ’ αυτόν τον πλούτο, τόνισε ο κ. Πουτσιάκας, πρέπει να δώσουμε τη θέση που του αξίζει και να δημιουργήσουμε στο Δήμο Ρήγα Φεραίου, μέσω του νέου μουσείου, έναν πόλο έλξης με εμβέλεια τουλάχιστον βαλκανική. Η χάρτα του Ρήγα και όλη η υπόλοιπη κληρονομιά πρέπει και θα αξιοποιηθούν, καθιστώντας την περιοχή ένα κέντρο ειδικού ενδιαφέροντος, με πολλαπλά οφέλη για τους κατοίκους της αλλά και τη Θεσσαλία γενικότερα. Η «Οικολογική Θεσσαλία»  θα συνεργαστεί και θα στηρίξει την προσπάθεια αυτή, διότι ταυτίζεται απόλυτα με τα πιστεύω της για την τοπική ανάπτυξη, μέσα από την αξιοποίηση των ιδιαίτερων πόρων και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της κάθε περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου